Background main
Home Blog-ruimte Hoe een pergola dekzeil schoonmaken ?

Hoe een pergola dekzeil schoonmaken ?

3

Bâche sur pergola
Bâche sur pergola

Baches-Direct vertelt u alles wat u moet weten over hoe u een pergola-afdekking kunt schoonmaken en onderhouden met alledaagse producten.

Wij vertellen u alles over hoe u een pergola dekzeil eenvoudig kunt schoonmaken en onderhouden met de producten die u al in huis heeft!


Snel en gemakkelijk, je hoeft niet bang te zijn om je dekzeil schoon te maken.


Wind, regen, sneeuw, vocht... Uw pergola overkapping ondergaat alle weersomstandigheden. Het is dus van essentieel belang om uw pergola-dekzeil te onderhouden zodat ze lang meegaat en er zo goed als nieuw uitziet. 

Tips voor het schoonmaken van uw pergola dekzeil

  1. Ten eerste, begin eerst met het demonteren van uw dekzeil. Een pergola afdekking moet plat op de grond worden gewassen. Kies een vloer die van tevoren schoongemaakt is. Leg uw dekzeil niet op de grond, anders krijgt u moddervlekken. Als je niet genoeg ruimte hebt om hem helemaal plat te leggen, geen probleem. Rol het een beetje per keer uit!
  2. Zodra uw zeil plat op de grond ligt, veegt u het zeil schoon met een bezem om eventueel stof te verwijderen. Dit zal het schoonmaken vergemakkelijken.
  3. Gebruik warm, licht zeepwater (geen bleekmiddel) en een niet-schurende borstel en borstel voorzichtig naar de voorkant. Het is niet nodig om te veel aan te dringen, want dan riskeert u het te beschadigen. 
  4. Na deze bewerking kunt u het met helder water afspoelen; gebruik hiervoor uw tuinslang, of een emmer water. Gebruik geen hogedrukreiniger, hoge waterdruk is slecht voor pergola-dekzeilen.
  5. De afdekking moet plat in de zon drogen voordat ze weer aan uw pergola wordt gehangen.
  6. Als u uw pergola-dekzeil wilt opbergen, moet deze volledig droog zijn, anders zal deze bij het volgende gebruik beschimmeld zijn! 

Onderhoud en schoonmaken van uw pergola of prieel overkapping

Het schoonmaken van een pergola afdekking vereist geen regelmatig onderhoud. De meeste van onze afdekkingen hebben een kwaliteit van 10 jaar. De PVC pergola dekzeil is zeer goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Wind, sneeuw, regen, het zal niet vervormen.  


Het is daarom raadzaam uw dekzeil te reinigen wanneer het bungeekoord begint te verslijten. Je kunt zien dat een bungeekoord oud wordt als het dunner wordt, en de kleine elastiekjes binnenin zichtbaar worden. 


Dus als u uw bungeekoord vervangt, geef uw pergola-dekzeil dan een goede schoonmaakbeurt!


Let op: intensief reinigen is ook niet goed voor uw dekzeil. Het is van duurzame ontworpen materialen gemaakt, tegen alle weersomstandigheden. Het is daarom belangrijk om de bovengenoemde voorzorgsmaatregelen te nemen om beschadiging van uw pergola-afdekking te voorkomen.


Heeft u problemen met uw dekzeil bevestigen? Weet u niet welke bevestiging accessoires gebruiken? Bekijk onze gids over Hoe een pergola dekzeil bevestigen ? We vertellen u alles!