Background main
Home Blog-ruimte Hoe een zwembadafdekking vast knopen ?

Hoe een zwembadafdekking vast knopen ?

6

Piscine creusée
Piscine creusée

Ontdek alles wat u moet weten over hoe u een zwembadafdekking snel en gemakkelijk kunt bevestigen met de juiste accessoires! Voordat u weet hoe u een zwembadafdekking moet bevestigen, is het van belang dat u de juiste afdekking kiest voor een optimale bescherming en een eenvoudige installatie.

Hoe kiest u uw zwembadafdekking

Hoe kiest u uw een zwembadafdekking?


Op zoek naar een zwembadafdekking? BACHES DIRECT kan u helpen de juiste dekking voor uw behoeften te vinden.  

Wij bieden twee hoofdtypen zwembadafdekkingen aan:


  • De HDPE afdekking met waterdoorlatende gaasstrook is het ideale compromis voor kleine budgetten! Deze afdekking wordt gebruikt voor bovengrondse zwembaden of in grondzwembaden. Het is resistent en kan ongeveer 2 jaar buiten blijven. Dankzij het drainagenet laat het HDPE-dekzeil het water doorlopen bij slecht weer. Deze afdekking is beschikbaar voor zowel ronde als rechthoekige zwembaden.


  • De PVC dekzeil van Franse makelij is een betrouwbare en duurzame investering! Het zal u dienen als winterdeken, maar ook voor alle andere seizoenen. Het is zeer resistent en behandeld tegen UV-straling, mos en schimmel. Het is scheur- en rotvrij en heeft een levensduur van ongeveer 10 jaar! Dit PVC-dekzeil is verkrijgbaar in twee reeksen : Een dekzeil van PVC met een centraal waterdoorlatende gaasstrook dat voorkomt dat er waterzakken ontstaan. Een volledig waterdichte PVC-dekzeil met dezelfde behandeling en kwaliteit als die met een drainagenet allen zonder de net.


Voor meer informatie, raden wij u aan onze koopgids te lezen: Welke zwembadafdekking is voor u geschikt?



Hoe krijgt u de juiste afmetingen voor uw zwembad?


Het is belangrijk te weten hoe u uw zwembad opmeet om de juiste afmetingen voor uw afdekking te krijgen. Dit zal ervoor zorgen dat uw zwembadafdekking volledige bescherming biedt.


MEET EEN ROND ZWEMBAD :

Ten eerste moet u de diameter van uw ronde zwembad opmeten, en vervolgens 30 cm overhang aan elke kant toevoegen, dus 60 cm.


EEN RECHTHOEKIG BOVENGRONDS ZWEMBAD OPMETEN :

Voor een bovengronds zwembad meet u de binnenafmetingen van uw zwembad, waarbij u 50 cm tot 1 meter optelt voor een omtrek overloop.


Voor een ingegraven zwembad herhaalt u dezelfde bewerking, maar voegt u de helft van de breedte van uw boordsteen toe, als u er een gat in wilt maken. Zo niet, voeg dan de breedte van uw totale boordsteen toe om een gat aan de buitenkant te maken.



Denk ook eens aan een op maat gemaakt zwembadzeil...


Zodra u uw type afdekking en de juiste afmetingen hebt bepaald, moet u nu uw zwembadafdekking kiezen op basis van deze criteria. Van HDPE-afdekkingen tot PVC-afdekkingen met een afwateringsnetoptie, BACHES DIRECT biedt een breed bereik aan afdekkingen.

Maar soms passen de standaardmaten niet in uw zwembad, of kunt u geen zwembadafdekking vinden die voor 100% aan uw eisen voldoet; afmeting, vorm, kleur...

Hier is het mogelijk, u kunt uw eigen op maat gemaakte zwembad afdekking maken! Als ontwerper maken wij de PVC-afdekking die perfect aan uw behoeften is aangepast. Wacht niet langer, doe uw aanvraag en ontvang uw gratis offerte binnen 24 uur! 

Uw zwembadzeil makkelijk bevestigen

Voordat u uw zwembad winterklaar maakt, moet u eraan denken uw water eerst te behandelen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer u het water loskoppelt.


Na deze stap moet het zwembad dekzeil over de gehele omtrek van de randen of boordstenen rusten en ondersteunen; er mag geen opening zijn tussen de rand van het zwembad en het afdekzeil, anders wordt de filterende werking van de planten aangetast. 


Om het midden van de liner op het water te laten rusten, moet een voldoende hoog waterpeil worden gehandhaafd. De overloop van het zwembad moet in orde zijn; het regenwater zal met het filterrooster in het zwembad stromen.


HET RONDE ZWEMBAD DEKZEIL OP BOVENGRONDS ZWEMBADEN BEVESTIGEN :

De ronde HDPE zwembadafdekking wordt verkocht met een metalen kabel, zodat u rond uw zwembad kunt lopen.


HET BEVESTIGEN VAN UW RECHTHOEKIGE ZWEMBADAFDEKKING :

Er staan u verschillende opties ter beschikking, afhankelijk of uw zwembad bovengronds is of niet;


  • Voor opbouw zwembaden: installeer de grondankers op uw zwembad, of op de grond aan de hand van de afstand van de oogjes. Steek het touw met een 9 mm bungeekoord door de staken in de ogen. Het voordeel van het bungeekoord is dat het zeer duurzaam is en door zijn flexibiliteit geeft het uw zwembadafdekking een zekere mate van drijfvermogen in perioden van harde wind.


  • Voor ingegraven zwembaden: als u uw boordstenen wilt boren, is het belangrijk dat u de grondankers in het midden van de boordstenen aanbrengt om maximale steun te krijgen en mogelijke scheuren te voorkomen. Zodra uw grondankers aan de buiten- of binnenkant van uw bekleding zijn geplaatst, gebruikt u bungeekoorden om ze door uw oogjes en haken te halen.

Het schoonmaken van uw zwembad afdekking

Uw zwembadafdekking vinden is één ding, maar het is ook belangrijk te weten hoe u uw afdekking moet onderhouden en reinigen om ze zo goed als nieuw te laten uitzien. Bekijk hiervoor onze tips voor het reinigen van een zwembadafdekking ? 

Reparatie van uw zwembadafdekking

In sommige gevallen kan uw zwembadafdekking scheuren of kleine scheurtjes vertonen. Je eerste gedachte zou zijn om een andere te kopen.

Bij BACHES DIRECT bieden wij reparatietoebehoren die exclusief zijn ontworpen voor alle soorten zwembadafdekkingen.


  • De heldere HDPE en PVC lijm voor zwembadafdekkingen is een professioneel product met een sterke, UV-bestendige hechting. Voor gebruik, reinig de beschadigde plek en breng dan de lijm aan op de gewenste lengte. Aanbevolen wordt het zeil aan beide zijden te lijmen voor dubbele sterkte.


  • De reparatieset voor PVC-dekzeil bevat 1m² PVC-dekzeil in alle beschikbare kleuren (grijs, wit, ivoor, blauw, groen) en een tube neopreenlijm. Het gebruik is heel eenvoudig; gewoon het stuk zeil op je scheur plakken en klaar is kees! Het hardt onmiddellijk uit; maak uw zeil volledig waterdicht!