Background main
Home Blog-ruimte Kun je over een zwembadzeil lopen?

Kun je over een zwembadzeil lopen?

2

Blog - peut on marcher sur une bâche de protection pour piscine
Blog - peut on marcher sur une bâche de protection pour piscine

De wet verplicht eigenaars van particuliere zwembaden voor individueel of collectief gebruik een veiligheidsvoorziening aan te brengen om elk risico van verdrinking te voorkomen.

Zwembaden en veiligheid

Waaruit bestaan deze veiligheidsvoorzieningen? Concreet gaat het erom het zwembad te isoleren. Het zwembad moet zich dan bevinden in een afgesloten ruimte, die aan alle zijden gesloten is en alleen toegankelijk is via een hek dat met een hangslot kan worden afgesloten.


Wat de veiligheidsvoorzieningen betreft, kunnen de eigenaars kiezen tussen de installatie van een reeks beschermende barrières en poorten, de installatie van een geluidsalarmsysteem (om onderdompeling in en/of binnendringing in de beveiligde omtrek van het zwembad te detecteren), of het afdekken van het gehele zwembadgebied.

Welke hoes kiezen en hoe installeren ?

Ten slotte is het ook mogelijk een beveiligde afdekking te plaatsen, die echter wel moet voldoen aan de huidige norm (https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/F1722).

Dit betekent dat u niet zomaar een plastic afdekking over het zwembad kunt aanbrengen als bescherming tegen verdrinking.


Het antwoord op de vraag "Mag men over een zwembadafdekking lopen?" is ja, maar alleen als het een echte veiligheidsafdekking is die dient om het zwembad te beveiligen. Bovendien zal het alleen mogelijk zijn erop te lopen als het aan de randen van het zwembad is bevestigd.


Als niet aan deze voorwaarden wordt voldaan, is lopen op de hoes een reëel gevaar! Ga er in geen geval op staan. Om het risico op verdrinking te vermijden, moet u altijd de zwembadzone controleren en eraan denken het hek te sluiten dat de tuin scheidt van de zwembadzone wanneer u er niet meer bent.


Bekijk onze speciale sectie zwembadafdekkingen en ontdek onze referenties voor rechthoekige, vierkante of ronde zwembadafdekkingen.