Background main
Home Blog-ruimte Vorstbescherming en winterberging voor uw planten

Vorstbescherming en winterberging voor uw planten

2

Hiver
Hiver

Er is nog tijd om uw tuin aan te leggen en uw planten te beschermen tegen de strenge winter.

In de winter is de nacht- en ochtendvorst meedogenloos. Bevriezing van de grond veroorzaakt ijsvorming in de wortels van de gewassen in uw tuin of op uw boerderij. Dit is een fatale situatie voor de meeste plantensoorten, waarvoor de kou in deze tijd van het jaar vijand nummer één is.

Om dergelijke schade te voorkomen en uw planten te beschermen, zijn er eenvoudige, praktische en doeltreffende oplossingen

U kunt een natuurlijke of synthetische mulch op de grond leggen aan de voet van de planten om het risico van vorst te voorkomen. Maar als u een groot oppervlak moet bedekken, kan dit vrij lang en duur zijn. In dat geval is het beter uw planten te bewaren in een beschermende serre, zoals een tuinkas of tunnelkas.

Welke materialen moeten worden gebruikt voor een landbouwkas?

De website Bâches-Direct, uw vertrouwde partner, heeft een assortiment ultrabestendige beschermdekzeilen geselecteerd die perfect geschikt zijn voor de installatie van een tuinserre. Of u nu een particulier of een professional bent, ontdek het 400g transparante versterkte PVC dekzeil, een materiaal dat ontworpen is om lang mee te gaan.


Gemonteerd op hoepels en op zijn plaats gehouden door verschillende reeksen speciale clips, laat het 400g wegende zeil licht door terwijl het beschermt tegen de kou, regen en wind. In de serre kunt u uw planten bewaren in een omgeving waar de temperatuur positief blijft, ondanks sterke schommelingen en vorst 's morgens. U kunt één of meer kassen bouwen, afhankelijk van uw behoeften en de te beschermen planten. De serre kan alleen voor de winter worden opgezet of kan voor 10 tot 15 jaar worden geïnstalleerd: dat is in ieder geval de levensduur van het 400 grams zeildoek!