Background main
Home Blog-ruimte Welke zwembadafdekking?

Welke zwembadafdekking?

4

piscine
piscine

Bij Bâches Direct vindt u de twee belangrijkste families van kunststof zwembadafdekkingen: HDPE (High Density Polyethylene) afdekkingen en PVC (Polyvinyl Chloride) afdekkingen.

Bâches Direct is een selectie van high-end artikelen, professionele kwaliteitsproducten, advies van expert, toegankelijk voor bedrijven maar ook voor particulieren. Wat uw behoeften ook zijn, vertrouw de expertise van Bâches Direct en bestel uw zwembadafdekking met de beste prijs van internet! 


Op Bâches Direct vindt u de twee belangrijkste families van beschermende plastic dekzeilen: HDPE (high density polyethyleen) dekzeilen en PVC (polyvinylchloride). Alle onze zwembadafdekkingen, gemaakt in Frankrijk, voldoen aan uw kwaliteits- en veiligheidseisen. Op welke criteria moet u uw aankoopbeslissing baseren? Hoe kiest u de juiste zwembadafdekking voor uw situatie? Dekzeilen Direct geeft u antwoord! 

In welke gevallen kiest u voor de HDPE zwembadafdekking:

Dit is het ideale compromis voor kleine budgetten! De HDPE zwembadafdekking biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Gebruikt voor bovengrondse of ingegraven zwembaden, het dekt en beschermt bijvoorbeeld de bodem van een opblaasbaar zwembad, of beschermt het water van uw inbouw zwembad tegen dode bladeren en ander vuil. Over het algemeen heeft de HDPE-zwembadafdekking een maximaal gewicht van 250 gram / m2: resistent, bestand tegen blootstelling aan de buitenlucht en ongeveer 2 jaar gebruik, voor te vernieuwen.

In welke gevallen de PVC-zwembadafdekking kiezen:

De PVC zwembadafdekking is een veilige en duurzame investering! Duurder in aanschaf dan een HDPE dekzeil, de levensduur is veel langer: zo'n 10 jaar! Bijzonder resistent, het is zowel scheurvast als rotbestendig. Anti-UV behandeld, het heeft veel essentiële troeven om klimatologische omstandigheden te weerstaan ​​en uw zwembad te beschermen, ongeacht de gebruikscontext. 


In tegenstelling tot HDPE-zeilen waarvoor maatwerk niet mogelijk is, is PVC-zeildoek 100% maatwerk. Vindt u tussen de standaardafmetingen in de catalogus niet de ideale maat aangepast aan die van uw vijver? Neem contact met ons op en stuur ons uw specifieke verzoek.

Wanneer kiest u voor een afdekzeil met drainagenet:

Tot slot zijn er zwembadafdekkingen met afwateringsnet, deze zijn praktischer voor installatie omdat ze al voorgesneden en aangepast zijn aan de grootte van uw zwembad. De kwaliteit van dit zeildoek is echter inferieur aan dat van een 250G zeildoek. In feite zijn zwembadafdekkingen met drainagenet slechts 140 g / m². Maar in de juiste context gebruikt, gaat het minstens 2 jaar mee. Wat dit zeil tot een van de meest populaire items op de site maakt, is de functie "met het afwateringsnet" waardoor het water bij slecht weer kan stromen.